Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Постна питка
Постна питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет суха мая
400 мл хладка вода
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
700 г брашно
семена за поръсване
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на две части. Едната по-голяма се оформя на питка и поставя в средата на намаслена тава. По малкото парче се разделя на 3 части, едната за украса ,двете се оформят на фитили и се усукват. С тях се обикаля питката. Оставеното парче оформяме на грозде за берекет през годината, кръст, слънце и каквото си пожелаете. Намазваме с олио, поръсваме семена. Печем 40 мин. в загрята фурна. Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Постна питка
От форум:
От друг сайт: