Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Понички на Рудолф

Понички на Рудолф

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

260 г. брашно
1 суха мая
1 с.л захар
1 щипка сол
1 яйце
1 зелена ябълка
стафиди жълти – 1 пакетче
200 мл. прясно мляко
олио за пържене
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Понички на Рудолф

Пресяваме брашното в купа, вътре слагаме маята и солта и разбъркваме много добре. Стопляме леко прясното мляко и добавяме захарта да се разтвори. Правим дупка в брашното и добавяме млякото. Прибавяме и едно яйце. Разбъркваме много добре сместа с лъжица. Добавяме пакетче жълти стафиди. Обелваме една зелена ябълка на малки кубченца и прибавяме и нея вътре. Объркваме всички продукти. Покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за около 40 мин.Тестото е лепкаво и с удвоен обем. Слагаме олио в тенджерка или дълбок тиган на котлона да се сгорещи. От полученото тесто с намазнена с олио супена лъжица загребваме и слагаме да ги пържим. Обръщаме после и от другата страна докато придобият златист цвят поничките. Получават се кръгли и рошави понички. Подреждаме ги в купа и поръсваме с пудра захар. Рецептата е от Пекарната на Рудолф.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Понички на Рудолф


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама