www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 22 Април 2017

Понички на Рудолф

Необходими продукти
260 г. брашно
1 суха мая
1 с.л захар
1 щипка сол
1 яйце
1 зелена ябълка
стафиди жълти – 1 пакетче
200 мл. прясно мляко
олио за пържене
пудра захар за поръсване

Пресяваме брашното в купа, вътре слагаме маята и солта и разбъркваме много добре. Стопляме леко прясното мляко и добавяме захарта да се разтвори. Правим дупка в брашното и добавяме млякото. Прибавяме и едно яйце. Разбъркваме много добре сместа с лъжица. Добавяме пакетче жълти стафиди. Обелваме една зелена ябълка на малки кубченца и прибавяме и нея вътре. Объркваме всички продукти. Покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за около 40 мин.Тестото е лепкаво и с удвоен обем. Слагаме олио в тенджерка или дълбок тиган на котлона да се сгорещи. От полученото тесто с намазнена с олио супена лъжица загребваме и слагаме да ги пържим. Обръщаме после и от другата страна докато придобият златист цвят поничките. Получават се кръгли и рошави понички. Подреждаме ги в купа и поръсваме с пудра захар. Рецептата е от Пекарната на Рудолф.