Публикувана от Марияна Желева на 22 Април 2017
![]() | Необходими продукти 260 г. брашно 1 суха мая 1 с.л захар 1 щипка сол 1 яйце 1 зелена ябълка стафиди жълти – 1 пакетче 200 мл. прясно мляко олио за пържене пудра захар за поръсване |
Пресяваме брашното в купа, вътре слагаме маята и солта и разбъркваме много добре. Стопляме леко прясното мляко и добавяме захарта да се разтвори. Правим дупка в брашното и добавяме млякото. Прибавяме и едно яйце. Разбъркваме много добре сместа с лъжица. Добавяме пакетче жълти стафиди. Обелваме една зелена ябълка на малки кубченца и прибавяме и нея вътре. Объркваме всички продукти. Покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за около 40 мин.Тестото е лепкаво и с удвоен обем. Слагаме олио в тенджерка или дълбок тиган на котлона да се сгорещи. От полученото тесто с намазнена с олио супена лъжица загребваме и слагаме да ги пържим. Обръщаме после и от другата страна докато придобият златист цвят поничките. Получават се кръгли и рошави понички. Подреждаме ги в купа и поръсваме с пудра захар. Рецептата е от Пекарната на Рудолф. |