Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Погача с мед и орехи

Погача с мед и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр брашно
1 с.л захар
1/2 кубче мая
1 ч.ч прясно мляко
60 гр меко масло
2 яйца
4 с.л мед
1 ч.ч орехи
канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Погача с мед и орехи

Разтворете маята със захарта в топлото мляко, добавете 2-3 с.л от брашното, разбъркайте леко и оставете да втаса на топло докато удвои, даже утрои обема си. Замесете тесто от изброените продукти (без меда, орехите, канелата и 1 жълтък). Оставете пак да втаса за 1 час. Разделете тестото на две части. Разточете едната и я поставете в тавата (намаслена), намажете я с плънката от орехи, мед и канела (предварително разбъркани). Отгоре покрийте с втората разточена кора. В центъра сложете една купичка от крем карамел и натиснете леко, колкото да очертаете средата. От очертаното на вън, нарежете на триъгълници, като всеки го взимате и усуквате два пъти. Оставете пак да втаса, намажете с разбит жълтък и печете на 200 градуса до готовност. Намажете с масло, като извадите от фурната. Вкусна погача за делник и празник!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


ммммммммммм..........



Ако желаете, може да сложите линк към Погача с мед и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама