Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Плодова тарта с ябълки и праскови
Плодова тарта с ябълки и праскови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. бутер тесто
1 пакет плодово нишесте
500 мл. прясно мляко
1 ч.ч. захар + 1 к.ч. захар
1 кг. ябълки
3-4 праскови
пудра захар за поръсване
Обелете и нарежете ябълките на малки парчета. Карамелизирайте ги с 1 к.ч. захар. Загрейте млякото и останалата захар. Добавете разтвореното нишесте и бъркайте крема да готовност. Смесете крема с карамелизираните ябълки.
Разстелете бутер тестото в тава, на дъното на която има домакинска хартия. Повдигнете леко крайчетата. Изсипете сместа и разстелете. Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете върху крема. Изпечете в гореща фурна за около 20 мин. Поръсете с пудра захар.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Плодова тарта с ябълки и праскови
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова