Публикувана от Веселина Константинова на 28 Септември 2013
Необходими продукти 500 гр. бутер тесто 1 пакет плодово нишесте 500 мл. прясно мляко 1 ч.ч. захар + 1 к.ч. захар 1 кг. ябълки 3-4 праскови пудра захар за поръсване | |
Обелете и нарежете ябълките на малки парчета. Карамелизирайте ги с 1 к.ч. захар. Загрейте млякото и останалата захар. Добавете разтвореното нишесте и бъркайте крема да готовност. Смесете крема с карамелизираните ябълки. Разстелете бутер тестото в тава, на дъното на която има домакинска хартия. Повдигнете леко крайчетата. Изсипете сместа и разстелете. Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете върху крема. Изпечете в гореща фурна за около 20 мин. Поръсете с пудра захар. |