Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Плетенички от бутер тесто с плънка

Плетенички от бутер тесто с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг бутер тесто

за плънката:
100 гр. гъби
250 гр. кайма
1 малка глава лук
1 с.л. брашно
черен пипер
3-4 листчета слайс сирене Едам
олио за пържене
1 бр. жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Плетенички от бутер тесто с плънка

Загрейте олиото. Прибавете ситно нарязания лук. Запържете. Прибавете нарязаните гъби, размитата с малко вода кайма. Преди да свалите съда от огъня, добавете брашното, разтворено с малко вода, за да се сгъсти плънката. Овкусете с черен пипер и ако е необходимо - сол.

Разточете бутер тестото /да е на стайна температура/, нарежете го на ленти. Сложете по средата от плънката, отгоре наредете парченца Едам. Нарежете краищата на ленти и сплетете. Намажете с жълтък и изпечете до златисто в загрята фурна.



Още рецепти за Изделия от бутер тесто

Рецепта за Мигелитос Мигелитос

Рецепта за Рози от ябълки Рози от ябълки

Рецепта за Бутерка с шоколад Бутерка с шоколад

Рецепта за Бутер тарта с домати и лук Бутер тарта с домати и лук

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Плетенички от бутер тесто с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама