www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 22 Март 2015

Плетенички от бутер тесто с плънка

Необходими продукти
1 кг бутер тесто

за плънката:
100 гр. гъби
250 гр. кайма
1 малка глава лук
1 с.л. брашно
черен пипер
3-4 листчета слайс сирене Едам
олио за пържене
1 бр. жълтък за намазване

Загрейте олиото. Прибавете ситно нарязания лук. Запържете. Прибавете нарязаните гъби, размитата с малко вода кайма. Преди да свалите съда от огъня, добавете брашното, разтворено с малко вода, за да се сгъсти плънката. Овкусете с черен пипер и ако е необходимо - сол.

Разточете бутер тестото /да е на стайна температура/, нарежете го на ленти. Сложете по средата от плънката, отгоре наредете парченца Едам. Нарежете краищата на ленти и сплетете. Намажете с жълтък и изпечете до златисто в загрята фурна.