Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица със салам и чушка
Пица със салам и чушка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г брашно
2 с.л. зехтин или олио
1 пакетче суха мая
1/2 ч.л. сол
За топинга:
150 грама салам
1 червена чушка
2 с.л. зехтин или олио
200 г кашкавал
лютеница
риган
Смесват се брашното, маята, солта и зехтина/олиото и постепенно се наливат 180-200 мл вода. Омесва се тесто и се оставя малко да втаса. В тиган се загрява зехтина за топинга и в него се сотира за около 2 минути нарязаната червена чушка.
Тавата, в която ще се пече пицата се постила с хартия за печене. Повърхността на втасалото тесто се намаслява и то се разстила в тавата. Лютеницата се смесва с ригана и се намазва върху тестото. Отгоре се подреждат салама и парченцата чушка. Пече се в предварително загрята фурна при 220 градуса около 15 минути. Когато крайчетата започнат да почервеняват пицата се изважда и се поръсва с настъргания кашкавал и се запича още няколко минути.
Още рецепти за Пици
Пица с пресни печурки и колбас
Пица с кашкавал, сирене и луканков салам
Пица с прошуто, смокини и моцарела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пица със салам и чушка
От форум:
От друг сайт: