Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 500 г брашно 2 с.л. зехтин или олио 1 пакетче суха мая 1/2 ч.л. сол За топинга: 150 грама салам 1 червена чушка 2 с.л. зехтин или олио 200 г кашкавал лютеница риган |
Смесват се брашното, маята, солта и зехтина/олиото и постепенно се наливат 180-200 мл вода. Омесва се тесто и се оставя малко да втаса. В тиган се загрява зехтина за топинга и в него се сотира за около 2 минути нарязаната червена чушка. Тавата, в която ще се пече пицата се постила с хартия за печене. Повърхността на втасалото тесто се намаслява и то се разстила в тавата. Лютеницата се смесва с ригана и се намазва върху тестото. Отгоре се подреждат салама и парченцата чушка. Пече се в предварително загрята фурна при 220 градуса около 15 минути. Когато крайчетата започнат да почервеняват пицата се изважда и се поръсва с настъргания кашкавал и се запича още няколко минути. |