Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица с пресни печурки и колбас

Пица с пресни печурки и колбас

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г мек колбас
4 бр. пресни гъби печурки
150 гр. кашкавал
4 с.л лютеница
2 - 3 ч.ч брашно
1 ч.ч топла вода + 1 с.л брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
½ кубче мая
2 щипки чубрица
1 с.л олио
2-3 с.л олио за намазване на тавата
1-2 с.л олио за намазване на тестото

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пица с пресни печурки и колбас

Пресяваме брашното и в него правим кладенче. В топла вода слагаме маята и 1 с.л брашно и захарта. Разбъркваме да стане на кашичка. Размиваме добре маята. Покриваме с кърпа на топло да се активира. В брашното слагаме солта и маята със захарта и водата. Добавяме и 1 с.л олио. Набрашняваме си масата. Замесваме тестото. Намазваме го леко с олио. Оставяме го да втаса на топло за 40 – 50 мин., покрито с кърпа. Като втаса тестото го разстиламе в намазана с олио това и леко набрашнена. Намазваме я с лютеницата с помоща на лъжица. Нарязваме мекия салам на кубчета. Кашкавалът го настъргваме с ренде. Нарязваме печурките на тънки парченца. Отгоре нареждаме гъбите. После слагаме равномерно навсякъде нарязания на кубчета салам. Поръсваме с чубрица. Разпределяме кашкавала най-отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като се изпече пицата я режем на триъгълници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пица с пресни печурки и колбас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама