Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица руло

Пица руло

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
2 яйца (1 жълтък е за намазване)
2 с.л. зехтин
2 с.л. олио
150 мл. топла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар

за плънката:
150 гр. колбас
150 гр. кашкавал
10 маслини без костилка
майонеза за намазване (около 2 с.л.)
кетчуп за намазване
босилек
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пица руло

От изброените продукти замесете меко тесто. Намажете го с олио и го оставете да удвои обема си (около 40 минути).

След като е втасало тестото го разделете на 2. Вземете едната част и разточете тънка кора. След това я преместете върху хартия за печене, намажете с майонезата (около 2 с.л.), направете разрези от двете страни и преместете в тавата в която ще печете.

Вземете втората топка тесто и я разточете, намажете с кетчуп и поръсете с чубрица и босилек, разпределете нарязания на кубчета колбас, маслините и настъргания кашкавал. Завийте на руло. Рулото преместете върху нарязаната кора в тавата (сложете го по средата). Кръстосайте лентите на кората върху рулото, намажете с разбития жълтък и печете за 35 - 40 минути на 200 градуса. Готовото руло намажете с масло. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Не ми е ясно как се прави рулото. По точно 1 лист как се увива във втория. Бих искала да го направя. Изглежда добре.



Ако желаете, може да сложите линк към Пица руло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама