www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 29 Май 2012

Пица `Калцоне`

Необходими продукти
за тестото:
500 г. брашно
20 г. мая (1/2 кубче)
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л.олио

за плънката:
200-250 мл. доматено пюре
6-7 мариновани гъби
150 г. натрошено сирене
100 г. топено сирене
150 г. кашкавал
150-200 г. колбас по желание
5-6 кисели краставички
5-6 печени и обелени червени чушки

Замесва се тесто, като маята се разтваря в хладкото мляко и малка щипка захар, добавят се разбитите яйца, олиото и брашното. Получава се меко тесто, което се накъсва на късове с големина на юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се в кръгла форма. Намазва се с доматен сок 1/2 от тестото и отгоре се нареждат тънко нарязаните продукти, похлупват се с ненамазаната половинка и крайчетата се притискат, за да се затворят.

Готовите пици се нареждат в намаслена тавичка, отгоре се надупчват с вилица и се намазват с олио. Пече се на 180-200 градуса до готовност. Не е нужно да втасва или да се разточва.