Публикувана от Nikolai Lukov на 29 Май 2012
Необходими продукти за тестото: 500 г. брашно 20 г. мая (1/2 кубче) 1 ч.ч. прясно мляко 2 яйца 8 с.л.олио за плънката: 200-250 мл. доматено пюре 6-7 мариновани гъби 150 г. натрошено сирене 100 г. топено сирене 150 г. кашкавал 150-200 г. колбас по желание 5-6 кисели краставички 5-6 печени и обелени червени чушки | |
Замесва се тесто, като маята се разтваря в хладкото мляко и малка щипка захар, добавят се разбитите яйца, олиото и брашното. Получава се меко тесто, което се накъсва на късове с големина на юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се в кръгла форма. Намазва се с доматен сок 1/2 от тестото и отгоре се нареждат тънко нарязаните продукти, похлупват се с ненамазаната половинка и крайчетата се притискат, за да се затворят. Готовите пици се нареждат в намаслена тавичка, отгоре се надупчват с вилица и се намазват с олио. Пече се на 180-200 градуса до готовност. Не е нужно да втасва или да се разточва. |