Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно
Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
400 гр бяло брашно
300 гр пълнозърнесто брашно
1 кубче прясна мая
1 с.л. сол
1/2 с.л. захар
1 яйце и 1 белтък
за намазване:
олио
1 жълтък
за плънката:
доматен концентрат
колбас
царевица от консерва
пържени гъби
кашкавал
за поръсване:
червен пипер
розмарин
Направете кладенче в брашното. Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода, като добавите захарта, солта и щипка брашно. Изсипете разтворената мая в брашното, чукнете яйцата, като отделите 1 жълтък, добавете още малко вода и омесете меко тесто. Оставете да втаса.
Разделете готовото тесто на топки. Разточете листи, които да не са много тънки. Намажете с олио от двете страни. Сложете в средата от доматения концентрат и всички останали продукти. Сгънете на две, като притиснете краищата. Намажете с жълтък, поръсете с червен пипер и розмарин. Сложете върху хартия за печене, която предварително сте намазали с олио и изпечете до готовност.
Още рецепти за Пици
Пица с пресни печурки и колбас
Пица с кашкавал, сирене и луканков салам
Пица с прошуто, смокини и моцарела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно
От форум:
От друг сайт: