Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно

Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
400 гр бяло брашно
300 гр пълнозърнесто брашно
1 кубче прясна мая
1 с.л. сол
1/2 с.л. захар
1 яйце и 1 белтък

за намазване:
олио
1 жълтък

за плънката:
доматен концентрат
колбас
царевица от консерва
пържени гъби
кашкавал

за поръсване:
червен пипер
розмарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно

Направете кладенче в брашното. Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода, като добавите захарта, солта и щипка брашно. Изсипете разтворената мая в брашното, чукнете яйцата, като отделите 1 жълтък, добавете още малко вода и омесете меко тесто. Оставете да втаса.

Разделете готовото тесто на топки. Разточете листи, които да не са много тънки. Намажете с олио от двете страни. Сложете в средата от доматения концентрат и всички останали продукти. Сгънете на две, като притиснете краищата. Намажете с жълтък, поръсете с червен пипер и розмарин. Сложете върху хартия за печене, която предварително сте намазали с олио и изпечете до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама