Публикувана от Веселина Константинова на 19 Юни 2013
![]() | Необходими продукти за тестото: 400 гр бяло брашно 300 гр пълнозърнесто брашно 1 кубче прясна мая 1 с.л. сол 1/2 с.л. захар 1 яйце и 1 белтък за намазване: олио 1 жълтък за плънката: доматен концентрат колбас царевица от консерва пържени гъби кашкавал за поръсване: червен пипер розмарин |
Направете кладенче в брашното. Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода, като добавите захарта, солта и щипка брашно. Изсипете разтворената мая в брашното, чукнете яйцата, като отделите 1 жълтък, добавете още малко вода и омесете меко тесто. Оставете да втаса. Разделете готовото тесто на топки. Разточете листи, които да не са много тънки. Намажете с олио от двете страни. Сложете в средата от доматения концентрат и всички останали продукти. Сгънете на две, като притиснете краищата. Намажете с жълтък, поръсете с червен пипер и розмарин. Сложете върху хартия за печене, която предварително сте намазали с олио и изпечете до готовност. |