www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 19 Юни 2013

Пица "Калцоне" с пълнозърнесто брашно

Необходими продукти
за тестото:
400 гр бяло брашно
300 гр пълнозърнесто брашно
1 кубче прясна мая
1 с.л. сол
1/2 с.л. захар
1 яйце и 1 белтък

за намазване:
олио
1 жълтък

за плънката:
доматен концентрат
колбас
царевица от консерва
пържени гъби
кашкавал

за поръсване:
червен пипер
розмарин

Направете кладенче в брашното. Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода, като добавите захарта, солта и щипка брашно. Изсипете разтворената мая в брашното, чукнете яйцата, като отделите 1 жълтък, добавете още малко вода и омесете меко тесто. Оставете да втаса.

Разделете готовото тесто на топки. Разточете листи, които да не са много тънки. Намажете с олио от двете страни. Сложете в средата от доматения концентрат и всички останали продукти. Сгънете на две, като притиснете краищата. Намажете с жълтък, поръсете с червен пипер и розмарин. Сложете върху хартия за печене, която предварително сте намазали с олио и изпечете до готовност.