Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица с мортадела
Пица с мортадела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
500 гр.брашно
150 гр. топла вода
7 гр.мая на прах
2 ч.л. захар
2 ч.л.сол
2 с.л.олио
кетчуп
мортадела
гъби
царевица
маслини
кашкавал
шарена сол
босилек
Маята, солта, захарта и водата се разместват заедно. Брашното се пресява през сито и се прави кладенче, в което изсипваме разбитите вода, мая, захар и солта. Омесваме тестото и накрая добавяме олиото и пак омесваме. Изчакваме тестото да бухне докато удвои обема си.
В намазнена с олио тавичка слагаме тестото, кетчупа, резените мортадела, гъбите, царевицата, маслините, кашкавала, шарената сол и босилека. Печем пицата в предварително загрята фурна на 250 градуса.
Още рецепти за Пици
Пица с пресни печурки и колбас
Пица с кашкавал, сирене и луканков салам
Пица с прошуто, смокини и моцарела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пица с мортадела
От форум:
От друг сайт: