Публикувана от Шери Курт на 08 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти за тестото: 500 гр.брашно 150 гр. топла вода 7 гр.мая на прах 2 ч.л. захар 2 ч.л.сол 2 с.л.олио кетчуп мортадела гъби царевица маслини кашкавал шарена сол босилек |
Маята, солта, захарта и водата се разместват заедно. Брашното се пресява през сито и се прави кладенче, в което изсипваме разбитите вода, мая, захар и солта. Омесваме тестото и накрая добавяме олиото и пак омесваме. Изчакваме тестото да бухне докато удвои обема си. В намазнена с олио тавичка слагаме тестото, кетчупа, резените мортадела, гъбите, царевицата, маслините, кашкавала, шарената сол и босилека. Печем пицата в предварително загрята фурна на 250 градуса. |