www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 08 Февруари 2012

Пица с мортадела

Необходими продукти
за тестото:
500 гр.брашно
150 гр. топла вода
7 гр.мая на прах
2 ч.л. захар
2 ч.л.сол
2 с.л.олио

кетчуп
мортадела
гъби
царевица
маслини
кашкавал
шарена сол
босилек

Маята, солта, захарта и водата се разместват заедно. Брашното се пресява през сито и се прави кладенче, в което изсипваме разбитите вода, мая, захар и солта. Омесваме тестото и накрая добавяме олиото и пак омесваме. Изчакваме тестото да бухне докато удвои обема си.

В намазнена с олио тавичка слагаме тестото, кетчупа, резените мортадела, гъбите, царевицата, маслините, кашкавала, шарената сол и босилека. Печем пицата в предварително загрята фурна на 250 градуса.