Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Питки с праз, чушка и кайма
Питки с праз, чушка и кайма
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 г. брашно за баница София мел
300 мл. вода
олио за пържене на питките
300 г. кайма
2 стръка праз
1 малък зелен пипер
1 ч.л. чубрица
1 щипка кимион
1 щипка сол
½ кубче прясна мая
1 щипка захар
1 с.л олио
1 с.л оцет
100 мл. от водата я затопляме леко и в нея слагаме от брашното 1-2 с.л с връх и 1 щипка захар. Разбъркваме с лъжичка и вътре слагаме и ½ кубче прясна мая. Пресяваме брашно за баница в голяма тава, за повече удобство. Правим кладенче в брашното. Разбъркваме кваса и като бухне го слагаме при брашното. Добавяме олиото, солта и оцета и другите 200 мл. вода. Замесваме меко тесто. Прехвърляме го на плота и доомесваме. Покриваме го с кърпа да почине.
През това време почистваме праза и го режем на дребно. Зеленият пипер също го почистваме и го режем на дребно. Каймата в отделна купа я намачкваме с ръце. Подправяме я със сол, чубрица и кимион. Слагаме олио в тиган на котлона да се сгорещи и задушаваме праза с чушката. Разбъркваме. Добавяме каймата и тя да се позапържи леко. Трябва зеленчуците да омекнат и каймата да смени цвета си. Трябва да е ронлива и със сменен цвят, не на трохи и много запържена. Нужно е плънката да е сочна, не суха. Делим тестото на равни по големина топки.Топките оформяме с ръце. Покриваме ги с кърпа да не съхнат. Всяка топка разточваме върху набрашнен плот с диаметър приблизително 1 педя. Слагаме от плънката и прегъваме. Краищата ги прищипваме. Получените питки ги пържим от двете страни. Наливаме олио в тиган на котлона да се сгорещи. Опържваме питките. Още горещи ги хапваме с мляко. Да ви е сладко!
Още рецепти за Други закуски
Кифли с майонеза с пълнеж-локум
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питки с праз, чушка и кайма
От форум:
От друг сайт: