Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Питки с бекон и сирене

Питки с бекон и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1/2 бр. амонячна сода
1/2 кофичка кисело мляко
120 гр. сирене
100 гр. бекон
3 ч.ч. брашно
2 с.л. олио –  за задушаване на бекона
щипка сол
1 ч.л. захар
2 с.л. масло
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питки с бекон и сирене

Разбиваме яйцето в купа. Натрошаваме сиренето в чиния с помощта на вилица. Нарязваме бекона на малки парченца. Сгорещяваме олиото в подходящ тиган и слагаме бекона, леко го задушаваме. Смесваме бекона със сиренето. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното в отделна купа. В нея  правим кладенче. Размекваме маслото. В кладенчето слагаме разбитото яйце, шупналото мляко, щипка сол, захарта, маслото. Месим. Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Оставяме го да си почине 15 мин. Разделяме го на две. Точим с точилката лист върху набрашнен плот. Същото правим и с другата част. Слагаме върху първия от плънката, като я разпределяме равномерно, отгоре поставяме втория. Режем с ръба на капак, леко набрашнен върху разточените листи. Питките, които режем са в правоъгълна форма. Четирите външни края леко ги притискаме с капака, за да не излезе плънката при пържене. Получават се питки с хубави краища. Нагряваме олио в тиган и пържим питките от двете страни. Хапваме с айран. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питки с бекон и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама