Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка за Бъдни вечер

Питка за Бъдни вечер

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет суха мая
350 мл хладка вода
4 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
750 г пресято брашно
олио или зехтин за намазване
семена за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка за Бъдни вечер

Маята се разбърква заедно със захарта в 100 мл от хладката вода с 2 с. л. брашно да стане на кашичка и се оставя да шупне 10 минути. Брашното се пресява и се посолява. В средата се оформя кладенче. Сипваме останалата вода, олиото и шупналата мая. Замесваме тесто и оставяме да втаса 40 минути. От него се оформят 7 еднакви топчета, две по големи, едното е за плетеница и средата, едно по-малко за розички.

Нареждат се в намаслена тава. Първо топчето в средата, а останалите еднакви край него. От по голямото се оформят 3 дълги фитила и се сплитат. Малкото топче се разточва и се изрязват 6 кръгчета с диаметър 6 см. Нареждат се едно до друго като леко се застъпват по 3 кръгчета и заедно се навиват на руло. Срязва се през средата и се получават 2 розички. Нареждаме плетеницата и розите в тавата. Намазваме с олио, поръсваме семена по желание. Втасва още 20 минути и печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути ! Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар23 Декември 2016
Az-gotvia .bg
Страхотно изглежда тази питка за Бъдни вечер!



Ако желаете, може да сложите линк към Питка за Бъдни вечер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама