Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка със сирене - II вариант

Питка със сирене - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 мл хладка вода
1 кубче мая
1 кг брашно
200 г сирене
1 ч л захар
1 с л сол
3 с л олио
2 яйца - 1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка със сирене - II вариант

Маята се разтваря в малка част от водата със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да се активира и замесваме меко тесто с останалите продукти. Оставяме да втаса на топло 50 минути да удвои обема си.

От тестото се отделя 1/3 част за топчето в средата. От него се отделя малка част и се разточва, нарязва се на ленти, сплитат се на мрежа и се поставят върху топчето в средата на тава с диаметър 35 см. Голямата топка се разточва на правоъгълник с дължина 65 см, намазваме с олио, масло или мас и поръсваме със сирене. Навива се на руло. Поставя се край топчето в средата като венец със свързани краища. С ножица се нарязва на филии, като се прехвърля една на ляво, една на дясно. Оставя се за второ втасване 20 мин.

Намазваме с разбит жълтък и печем в загрята фурна 35-40 мин. до готовност. Изважда се върху решетка, намазваме с масло и покриваме с кърпа за 10 минути и е готова за хапване.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка със сирене - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама