Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка със сирене - II вариант
Питка със сирене - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 мл хладка вода
1 кубче мая
1 кг брашно
200 г сирене
1 ч л захар
1 с л сол
3 с л олио
2 яйца - 1 жълтък за намазване
Маята се разтваря в малка част от водата със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да се активира и замесваме меко тесто с останалите продукти. Оставяме да втаса на топло 50 минути да удвои обема си.
От тестото се отделя 1/3 част за топчето в средата. От него се отделя малка част и се разточва, нарязва се на ленти, сплитат се на мрежа и се поставят върху топчето в средата на тава с диаметър 35 см. Голямата топка се разточва на правоъгълник с дължина 65 см, намазваме с олио, масло или мас и поръсваме със сирене. Навива се на руло. Поставя се край топчето в средата като венец със свързани краища. С ножица се нарязва на филии, като се прехвърля една на ляво, една на дясно. Оставя се за второ втасване 20 мин.
Намазваме с разбит жълтък и печем в загрята фурна 35-40 мин. до готовност. Изважда се върху решетка, намазваме с масло и покриваме с кърпа за 10 минути и е готова за хапване.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка със сирене - II вариант
От форум:
От друг сайт: