Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита за празници

Пита за празници

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 мл хладка вода
150 мл прясно мляко
3 яйца
3 с л маргарин
30 г мая
2 с л захар
1 с л сол
3-4 с л кисело мляко
1 кг брашно
50 г масло за намазване
семена за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита за празници

Сипваме в брашното прясното мляко, водата, солта, захарта, маргарина, натрошената мая, яйцата без един жълтък, 3-4 с л кисело мляко. Разбъркваме и замесваме тесто. Оставя се на топло да втаса 30-40 минути. Премесва се и разделяме на 16 еднакви топчета. Нареждат се в тава, поръсена с брашно, покриваме с кърпа и оставяме докато удвоят обема си. Всяко топче се дърпа на обла питка с големина на чиния, намазва се с масло и навиваме на руло, усуква се и връзваме на възел. Нареждат се по стените на тавата. В средата се навиват на охлюви. Оставяме за 20 минути да почине, намазва се с разбит с малко олио жълтък и поръсваме семена. Печем при 180 градуса около 20 минути, после на 150 градуса още 20 минути или до готовност. Изважда се, намазваме с масло, покрива се с кърпа. Весели празници !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар18 Декември 2014
Az-gotvia .bg
Чудесна питка! Според мен е по-добре да се смеси маята предварително със захарта и малко вода.



Ако желаете, може да сложите линк към Пита за празници


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама