Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита житен клас

Пита житен клас

Разпечатай

от готварската книга на Пеци Стоилова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г. к.мляко
4 яйца
половин кубче мая
сол и захар за вкус
олио
1 ч.л. сода
брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита житен клас

Замесва се средно меко тесто, което се разделя на две различни по големина части.

От по голямата част от тестото се оформя кръг, който се пристяга от долната част с фолио, да наподоби житен клас. След това се правят житните класове с помощта на ножичка, накрая фолиото се закрива с имитация на връзка от тесто. Пече се в умерено загрята фурна, след като се опече се маже с мед и вода за блясък.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пита житен клас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама