Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита житен клас
Пита житен клас
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г. к.мляко
4 яйца
половин кубче мая
сол и захар за вкус
олио
1 ч.л. сода
брашно
Замесва се средно меко тесто, което се разделя на две различни по големина части.
От по голямата част от тестото се оформя кръг, който се пристяга от долната част с фолио, да наподоби житен клас. След това се правят житните класове с помощта на ножичка, накрая фолиото се закрива с имитация на връзка от тесто. Пече се в умерено загрята фурна, след като се опече се маже с мед и вода за блясък.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пита житен клас
От форум:
От друг сайт: