Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита Хризантема
Пита Хризантема

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.л. захар
1/2 пакетче суха мая
240 мл топла вода
около 800 г брашно
240 мл олио
240 мл прясно мляко
1 с.л. сол
1 яйце
200 г сирене
Активираме маята с малко топла вода и захарта и изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта. Замесваме тесто и го оставяме настрани да почива. След това разбъркваме белтъка и натрошеното сирене. Разточваме тестото на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти, широки 3-4 см. В ненарязания край наръсваме сиренето и навиваме на руло, като започваме с края, в който е сиренето. Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме застлали хартия за печене. Оставяме тестото да втаса приблизително 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко. Печем на 180 градуса. Щом питката се опече се намазва с олио и се покрива с кърпа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пита Хризантема
От форум:
От друг сайт: