Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита Хризантема

Пита Хризантема

Разпечатай

от готварската книга на Албена Асенова-Писева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.л. захар
1/2 пакетче суха мая
240 мл топла вода
около 800 г брашно
240 мл олио
240 мл прясно мляко
1 с.л. сол
1 яйце
200 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита Хризантема

Активираме маята с малко топла вода и захарта и изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта. Замесваме тесто и го оставяме настрани да почива. След това разбъркваме белтъка и натрошеното сирене. Разточваме тестото на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти, широки 3-4 см. В ненарязания край наръсваме сиренето и навиваме на руло, като започваме с края, в който е сиренето. Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме застлали хартия за печене. Оставяме тестото да втаса приблизително 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко. Печем на 180 градуса. Щом питката се опече се намазва с олио и се покрива с кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пита Хризантема


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди