Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита Хризантема

Пита Хризантема

Разпечатай

от готварската книга на Албена Асенова-Писева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.л. захар
1/2 пакетче суха мая
240 мл топла вода
около 800 г брашно
240 мл олио
240 мл прясно мляко
1 с.л. сол
1 яйце
200 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита Хризантема

Активираме маята с малко топла вода и захарта и изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта. Замесваме тесто и го оставяме настрани да почива. След това разбъркваме белтъка и натрошеното сирене. Разточваме тестото на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти, широки 3-4 см. В ненарязания край наръсваме сиренето и навиваме на руло, като започваме с края, в който е сиренето. Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме застлали хартия за печене. Оставяме тестото да втаса приблизително 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко. Печем на 180 градуса. Щом питката се опече се намазва с олио и се покрива с кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пита Хризантема


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама