Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пирожки с шунка и кашкавал
Пирожки с шунка и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл хладко прясно мляко
1 яйце
2 жълтъка
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
42 г мая (1 кубче)
500 г брашно
160 г галета
200 г кашкавал
200 г шунков колбас
2 белтъка
мазнина за пържене
От брашното, млякото, яйцето, жълтъците, олиото, солта и маята се меси средно меко тесто. Маята трябва да е предварително разтворена в млякото. Тестото не се чака да втасва. Разточва се и с чаша се изрязват кръгчета. С леко разбитите белтъци се мажат краищата на кръгчетата. В средата се поставят лентички от колбаса и кашкавала. Кръгчетата се навиват на рулце и се мажат с белтък, след което се овалват в галета. Оставят се да втасат около 15 минути. Изпържват се в много и силно загрято олио.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пирожки с шунка и кашкавал
От форум:
От друг сайт: