Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 200 мл хладко прясно мляко 1 яйце 2 жълтъка 3 с.л. олио 1 ч.л. сол 42 г мая (1 кубче) 500 г брашно 160 г галета 200 г кашкавал 200 г шунков колбас 2 белтъка мазнина за пържене |
От брашното, млякото, яйцето, жълтъците, олиото, солта и маята се меси средно меко тесто. Маята трябва да е предварително разтворена в млякото. Тестото не се чака да втасва. Разточва се и с чаша се изрязват кръгчета. С леко разбитите белтъци се мажат краищата на кръгчетата. В средата се поставят лентички от колбаса и кашкавала. Кръгчетата се навиват на рулце и се мажат с белтък, след което се овалват в галета. Оставят се да втасат около 15 минути. Изпържват се в много и силно загрято олио. |