www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Пирожки с шунка и кашкавал

Необходими продукти
200 мл хладко прясно мляко
1 яйце
2 жълтъка
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
42 г мая (1 кубче)
500 г брашно
160 г галета
200 г кашкавал
200 г шунков колбас
2 белтъка
мазнина за пържене

От брашното, млякото, яйцето, жълтъците, олиото, солта и маята се меси средно меко тесто. Маята трябва да е предварително разтворена в млякото. Тестото не се чака да втасва. Разточва се и с чаша се изрязват кръгчета. С леко разбитите белтъци се мажат краищата на кръгчетата. В средата се поставят лентички от колбаса и кашкавала. Кръгчетата се навиват на рулце и се мажат с белтък, след което се овалват в галета. Оставят се да втасат около 15 минути. Изпържват се в много и силно загрято олио.