Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешко руло `Дамски каприз`
Пилешко руло `Дамски каприз`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 пилешки филета
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 яйце
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер
за палачинките:
Червена:
1 яйце
2 с. л. лютеница
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. прясно мляко
сол
Зелена:
1 яйце
2 с. л. замразен спанак
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. прясно мляко
Бяла:
1 яйце
1 настърган на ситно морков
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. прясно мляко
сол
още:
50 гр кашкавал
50 гр топено сирене
1 червена чушка
магданоз
Разрежете филетата (4) през средата и ги разтворете като "книжка". Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка от изброените продукти.
Намажете филето с пил.кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с пил. кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с пил.кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с пил.кайма и настържете кашкавал, завийте.
Наредете готовите палачинки в единия край върху филето на кула (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина, хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото, сложете го заедно с него в тавичка и печете на 200 градуса, около час.
Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пилешко руло `Дамски каприз`
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова