Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук
Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Режем лука на дребно и моркова. В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Режем пилешкото на късчета ги поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме ги в олиото за 4-5 мин. Когато са почти готови, добавяме нарязаните лук и морков и те да се задушат. В 500 мл. гореща вода разтваряме бульона. В тенджера слагаме масло и брашното и бъркаме непрекъснато докато променят цвета си. След това на умерен огън при непрекъснато бъркане слагаме и горещия бульон. Бъркаме. Изливаме го при задушения лук, моркови и пилешки късчета. На вкус слагаме сол, черен пипер. Готвим на умерен огън със захлупен капак 15 мин. Като почне да се посгъстява сосът, слагаме заквасената сметана и разбъркваме с дървена лъжица ястието. Оставяме на тихо да се готви 3 мин. Нарязваме на ситно магданоз и добавяме.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Запеканка с пилешко филе, тиквички и сварени картофи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук
От форум:
От друг сайт: