Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук
Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Режем лука на дребно и моркова. В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Режем пилешкото на късчета ги поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме ги в олиото за 4-5 мин. Когато са почти готови, добавяме нарязаните лук и морков и те да се задушат. В 500 мл. гореща вода разтваряме бульона. В тенджера слагаме масло и брашното и бъркаме непрекъснато докато променят цвета си. След това на умерен огън при непрекъснато бъркане слагаме и горещия бульон. Бъркаме. Изливаме го при задушения лук, моркови и пилешки късчета. На вкус слагаме сол, черен пипер. Готвим на умерен огън със захлупен капак 15 мин. Като почне да се посгъстява сосът, слагаме заквасената сметана и разбъркваме с дървена лъжица ястието. Оставяме на тихо да се готви 3 мин. Нарязваме на ситно магданоз и добавяме.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук
От форум:
От друг сайт: