Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле с кашкавал и гъби на фурна

Пиле с кашкавал и гъби на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пиле (до 1 кг) или обезкостено пилешко месо
125 г. краве масло
4 яйца
200 г. кашкавал
100 г. гъби
2 кафени чашки брашно
черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пиле с кашкавал и гъби на фурна

Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички. По-лесно е ако използвате обезкостено месо.

Гъбите се задушават с 1/4 от краве маслото. Жълтъците се разделят от белтъците. Кашкавалът се настъргва.

Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 ч.ч. от бульона. Сосът се оставя да изстине и към него се прибавят нарязаното месо, кашкавалът, гъбите, жълтъците, черен пипер и сол на вкус. Накрая при леко разбъркване се добавят разбитите на сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана с останалото масло и поръсена с брашно тава и се пече при умерена температура до зачервяване. Готовото ястие се поднася топло с гарнитура от зелена салата, кисели краставички или друга салата по избор.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пиле с кашкавал и гъби на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама