Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Печени ябълки с кафява захар

Печени ябълки с кафява захар

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 ябълки
7 ч.л. кафява захар Demerara
4 ч.л. коняк

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печени ябълки с кафява захар

Измиваме 7 ябълки. Почистваме ги от дръжки и капачета. Махаме внимателно семките на всяка от ябълките. Можем да ги почистим с нож или приспособление за отстраняване. Трябва да се получи дупка във всяка ябълка. След като ги издълбаем, разпределяме във вътрешността по 1/2 ч.л. коняк. После прибавяме и по 1 ч.л с връх от кафява захар Demerara. Подреждаме ябълките в тавичка. Печем ги в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Сервираме ябълките в чиния, като ги полеем с малко от сиропа, който се е образувал.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Май 2021
Peti A
Уникално вкусни.Супер е лесна рецептата.С кафявата захар стана паралелен вкус леко.Коняка дава много аромат и вкус.Поръсих леко с канела за допълнение-така стана още по-добре.



Ако желаете, може да сложите линк към Печени ябълки с кафява захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама