Публикувана от Веселина Великова на 20 Ноември 2016
![]() | Необходими продукти 7 ябълки 7 ч.л. кафява захар Demerara 4 ч.л. коняк |
Измиваме 7 ябълки. Почистваме ги от дръжки и капачета. Махаме внимателно семките на всяка от ябълките. Можем да ги почистим с нож или приспособление за отстраняване. Трябва да се получи дупка във всяка ябълка. След като ги издълбаем, разпределяме във вътрешността по 1/2 ч.л. коняк. После прибавяме и по 1 ч.л с връх от кафява захар Demerara. Подреждаме ябълките в тавичка. Печем ги в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Сервираме ябълките в чиния, като ги полеем с малко от сиропа, който се е образувал. |