www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мая Стефанова на 13 Юни 2019

Патешко магре

Необходими продукти
2 бр. патешки гърди с кожа
пресен или сушен розмарин
червено вино с кисела жилка
200 мл. бял или зелен пипер
сол
олио
сладко от вишни
200 мл. портокалов фреш

Измиваме и почистваме патешките гърди от остатъците от пера по кожата, след което правим леки разрези отново по кожата. Поръсваме гърдите с пипера и солта от двете страни докато олиото се сгорещи с розмарина на тигана. Оставяме гърдите с кожата надолу в тигана за около 15-20 мин, когато добие розов цвят се завиват във фолио със стръкче розмарин и се прави запечатка на фурната в зависимост до каква степен искате да е опечено. Като се извадят се оставят да си починат и през това време се оставя сладкото да заври в дълбок съд с портокаловия фреш и виното. Готви се докато стане гъста текстурата.