Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Патешка супа

Патешка супа

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г патешки маншони
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1/2 ч.ч нарязана целина
1 домат
1 скилидка чесън
1/3 пипер
фиде - 2 гнезда
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
магданоз
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Патешка супа

Измиваме маншоните. Слагаме ги във вода и посоляваме. След като се свари месото прецеждаме бульона. Месото го слагаме в купа и го накъсваме. Прецеденият бульон слагаме в дълбока тенджера на котлона. По преценка можем да сложим 2 с.л олио, въпреки че бульонът е достатъчно вкусен и мазен. Почистваме моркова и го нарязваме. Слагаме го вътре. Пиперът го нарязваме на дребно и го слагаме също вътре. Доматът обелваме и нарязваме. Добавяме го заедно с целината. Почистваме лука и 1 скилидка чесън. Нарязваме на дребно лука, а скилидката на много дребно, колкото за аромат. Оставяме супата да ври. Овкусяваме със сол и черен пипер. Обелваме и измиваме картофите, после ги нарязваме на малки кубчета. Към края на варенето на супата ги слагаме, заедно с накъсаното патешко месо. Когато стане почти готова слагаме и фидето с нарязан на дребно магданоз. Варим до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Патешка супа


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама