Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл сладкарска сметана
200 г замразени горски плодове
6 с.л. кисело мляко
за целувките:
2 белтъка
8 с.л. захар
Белтъците се разбиват със захарта, като първо се слага 1 с.л. от захарта и постепенно се прибавя останалата. Трябва да се получи гъста лепкава смес. В предварително покрита с хартия за печене тава с пош се шприцоват целувки.
Пекат се около 2 часа и половина при 100 градуса, след това се оставят да престоят около 1 час в изключена фурна.
Сметаната се разбива на сняг, постепенно се добавя киселото мляко и когато сметаната го поеме се слагат горските плодове. Изсипват се и натрошени целувките и се разбърква. Сместа се разпределя в купички и се оставя за 5-6 часа в хладилник.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Изглежда много вкусен и освежаващ десерт!
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева