Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл сладкарска сметана
200 г замразени горски плодове
6 с.л. кисело мляко
за целувките:
2 белтъка
8 с.л. захар
Белтъците се разбиват със захарта, като първо се слага 1 с.л. от захарта и постепенно се прибавя останалата. Трябва да се получи гъста лепкава смес. В предварително покрита с хартия за печене тава с пош се шприцоват целувки.
Пекат се около 2 часа и половина при 100 градуса, след това се оставят да престоят около 1 час в изключена фурна.
Сметаната се разбива на сняг, постепенно се добавя киселото мляко и когато сметаната го поеме се слагат горските плодове. Изсипват се и натрошени целувките и се разбърква. Сместа се разпределя в купички и се оставя за 5-6 часа в хладилник.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда много вкусен и освежаващ десерт!
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева