Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл сладкарска сметана
200 г замразени горски плодове
6 с.л. кисело мляко
за целувките:
2 белтъка
8 с.л. захар
Белтъците се разбиват със захарта, като първо се слага 1 с.л. от захарта и постепенно се прибавя останалата. Трябва да се получи гъста лепкава смес. В предварително покрита с хартия за печене тава с пош се шприцоват целувки.
Пекат се около 2 часа и половина при 100 градуса, след това се оставят да престоят около 1 час в изключена фурна.
Сметаната се разбива на сняг, постепенно се добавя киселото мляко и когато сметаната го поеме се слагат горските плодове. Изсипват се и натрошени целувките и се разбърква. Сместа се разпределя в купички и се оставя за 5-6 часа в хладилник.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Изглежда много вкусен и освежаващ десерт!
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева