Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Плодова шарлота
Плодова шарлота

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
11-12 бр. бишкоти
400 мл сладкарска сметана
400 г заквасена сметана
2 ванилии
1 желатин
плодове по избор (аз сложих къпини и банани)
Наредете бишкотите изправени в купа (покрита с фолио), като ги напръскате с подсладено прясно мляко. Разбийте сметаната (но не прекалено), към нея добавете заквасената и накрая желатина (предварително накиснат в студена вода и после разтопен на водна баня). Разбъркайте внимателно и разделете сместа на три части. Към едната добавете малко сок от малини или сладко, към втората светло розов оцветител, третата остава бяла.
Изсипете в купата първо бялата, поръсете с къпини или малини, покрийте със светло розовата смес, наредете банан, нарязан на колелца и изсипете последната розова смес. Загладете добре и оставете в хладилника за няколко часа да стегне. Обърнете в подходяща чиния и декорирайте по желание.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Плодова шарлота
От форум:
От друг сайт:
Стойка Гогова