Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Плодова шарлота
Плодова шарлота

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
11-12 бр. бишкоти
400 мл сладкарска сметана
400 г заквасена сметана
2 ванилии
1 желатин
плодове по избор (аз сложих къпини и банани)
Наредете бишкотите изправени в купа (покрита с фолио), като ги напръскате с подсладено прясно мляко. Разбийте сметаната (но не прекалено), към нея добавете заквасената и накрая желатина (предварително накиснат в студена вода и после разтопен на водна баня). Разбъркайте внимателно и разделете сместа на три части. Към едната добавете малко сок от малини или сладко, към втората светло розов оцветител, третата остава бяла.
Изсипете в купата първо бялата, поръсете с къпини или малини, покрийте със светло розовата смес, наредете банан, нарязан на колелца и изсипете последната розова смес. Загладете добре и оставете в хладилника за няколко часа да стегне. Обърнете в подходяща чиния и декорирайте по желание.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Плодова шарлота
От форум:
От друг сайт:
Стойка Гогова