Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Плодова шарлота

Плодова шарлота

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

11-12 бр. бишкоти
400 мл сладкарска сметана
400 г заквасена сметана
2 ванилии
1 желатин
плодове по избор (аз сложих къпини и банани)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Плодова шарлота

Наредете бишкотите изправени в купа (покрита с фолио), като ги напръскате с подсладено прясно мляко. Разбийте сметаната (но не прекалено), към нея добавете заквасената и накрая желатина (предварително накиснат в студена вода и после разтопен на водна баня). Разбъркайте внимателно и разделете сместа на три части. Към едната добавете малко сок от малини или сладко, към втората светло розов оцветител, третата остава бяла.

Изсипете в купата първо бялата, поръсете с къпини или малини, покрийте със светло розовата смес, наредете банан, нарязан на колелца и изсипете последната розова смес. Загладете добре и оставете в хладилника за няколко часа да стегне. Обърнете в подходяща чиния и декорирайте по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар15 Септември 2014
Стойка Гогова
Изглежда вкусно, ще я опитам !!!



Ако желаете, може да сложите линк към Плодова шарлота


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама