Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Торта парфе `Плодова наслада`

Торта парфе `Плодова наслада`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
100 г захар
50 г брашно

за крема:
600 г заквасена сметана
250 мл сладкарска сметана
3-4 с. л. кисело мляко
2 с. л. пудра захар
1 желатин
плодове (малини, къпини, ягоди)

за желираната смес:
300 мл сок от компот от малини
1 желатин
200 г ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта парфе `Плодова наслада`

Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя брашното. Изпечете във форма 24-26см. Оставете да се охлади и малко го сиропирайте с компот от праскови.

За парфето използвах 600 г заквасена сметана, 250 мл сладкарска сметана (разбита с малко пудра захар), 3-4 с. л. кисело мляко (беше ми останало, но може и без него), 1 желатин (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня), плодове (ягоди, малини, къпини).

За желирания слой: 1 желатин, 300 мл сока на един компот от малини, около 200 г нарязани ягоди, подсилих малко цвета със сладкарска червена боя.

Върху сиропирания блат поръсих малко от плодовете, след това изсипах една част от парфето (разбих заквасената сметана, към нея добавих сладкарската сметана, киселото мляко и накрая желатина и разбърках хубаво), пак поръсих с плодове, пак парфе, плодове и накрая завърших с парфе. Загладих добре и оставих за една нощ в хладилника.

На следващия ден покрих парфето с нарязаните ягоди, а отгоре изсипах сока, разбъркан с желатина (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня) и малко червена боя. Върнах обратно в хладилника за още няколко часа. Освободих стените на формата, преместих тортата в чиния, отгоре декорирах с още плодове и сметана.



Още рецепти за Парфета

Рецепта за Панакота с кисело мляко Панакота с кисело мляко

Рецепта за Тиквен чийзкейк без печене Тиквен чийзкейк без печене

Рецепта за Плодово парфе Плодово парфе

Рецепта за Плодова шарлота Плодова шарлота

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


чудесна идея...



Ако желаете, може да сложите линк към Торта парфе `Плодова наслада`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама