Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Торта парфе `Плодова наслада`

Торта парфе `Плодова наслада`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
100 г захар
50 г брашно

за крема:
600 г заквасена сметана
250 мл сладкарска сметана
3-4 с. л. кисело мляко
2 с. л. пудра захар
1 желатин
плодове (малини, къпини, ягоди)

за желираната смес:
300 мл сок от компот от малини
1 желатин
200 г ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта парфе `Плодова наслада`

Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя брашното. Изпечете във форма 24-26см. Оставете да се охлади и малко го сиропирайте с компот от праскови.

За парфето използвах 600 г заквасена сметана, 250 мл сладкарска сметана (разбита с малко пудра захар), 3-4 с. л. кисело мляко (беше ми останало, но може и без него), 1 желатин (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня), плодове (ягоди, малини, къпини).

За желирания слой: 1 желатин, 300 мл сока на един компот от малини, около 200 г нарязани ягоди, подсилих малко цвета със сладкарска червена боя.

Върху сиропирания блат поръсих малко от плодовете, след това изсипах една част от парфето (разбих заквасената сметана, към нея добавих сладкарската сметана, киселото мляко и накрая желатина и разбърках хубаво), пак поръсих с плодове, пак парфе, плодове и накрая завърших с парфе. Загладих добре и оставих за една нощ в хладилника.

На следващия ден покрих парфето с нарязаните ягоди, а отгоре изсипах сока, разбъркан с желатина (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня) и малко червена боя. Върнах обратно в хладилника за още няколко часа. Освободих стените на формата, преместих тортата в чиния, отгоре декорирах с още плодове и сметана.



Още рецепти за Парфета

Рецепта за Панакота с кисело мляко Панакота с кисело мляко

Рецепта за Тиквен чийзкейк без печене Тиквен чийзкейк без печене

Рецепта за Плодово парфе Плодово парфе

Рецепта за Плодова шарлота Плодова шарлота

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


чудесна идея...



Ако желаете, може да сложите линк към Торта парфе `Плодова наслада`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди