Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Торта парфе `Плодова наслада`

Торта парфе `Плодова наслада`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
100 г захар
50 г брашно

за крема:
600 г заквасена сметана
250 мл сладкарска сметана
3-4 с. л. кисело мляко
2 с. л. пудра захар
1 желатин
плодове (малини, къпини, ягоди)

за желираната смес:
300 мл сок от компот от малини
1 желатин
200 г ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта парфе `Плодова наслада`

Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя брашното. Изпечете във форма 24-26см. Оставете да се охлади и малко го сиропирайте с компот от праскови.

За парфето използвах 600 г заквасена сметана, 250 мл сладкарска сметана (разбита с малко пудра захар), 3-4 с. л. кисело мляко (беше ми останало, но може и без него), 1 желатин (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня), плодове (ягоди, малини, къпини).

За желирания слой: 1 желатин, 300 мл сока на един компот от малини, около 200 г нарязани ягоди, подсилих малко цвета със сладкарска червена боя.

Върху сиропирания блат поръсих малко от плодовете, след това изсипах една част от парфето (разбих заквасената сметана, към нея добавих сладкарската сметана, киселото мляко и накрая желатина и разбърках хубаво), пак поръсих с плодове, пак парфе, плодове и накрая завърших с парфе. Загладих добре и оставих за една нощ в хладилника.

На следващия ден покрих парфето с нарязаните ягоди, а отгоре изсипах сока, разбъркан с желатина (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня) и малко червена боя. Върнах обратно в хладилника за още няколко часа. Освободих стените на формата, преместих тортата в чиния, отгоре декорирах с още плодове и сметана.


Продукти: яйца, захар, брашно, заквасена сметана, сметана, кисело мляко, пудра захар, желатин, малини, къпини, ягоди, компот от малини

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Торта парфе
Ягодово парфе

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


чудесна идея...



Ако желаете, може да сложите линк към Торта парфе `Плодова наслада`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама