Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Панирано пиле на фурна

Панирано пиле на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пиле (може и обезкостено)

за маринатата:

1/2 кофичка кисело мляко
3 с.л. соев сос
1 с.л. чесън на прах
2 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сол

за панировката:
1 ч.ч. галета
3 с.л. настърган "Пармезан"
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Панирано пиле на фурна

Пилето се нарязва на парчета. Продуктите за маринатата се смесват и с нея се намазва пилешкото месо. Оставя се да престои 2 часа на хладно.

Смесват се продуктите за панировката. Маринованото месо се овалва в панировката и се поставя върху решетка в тава за печене. Оставя се да престои 30 минути. Пече се в загрята фурна при 200 градуса около 40-50 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар07 Февруари 2016
Az-gotvia .bg
Подходящ сос можете да направите с кисело мляко, майонеза, сух чесън, сух копър - количествата по ваша преценка. Пармезанът може да се замени с български кашкавал, настърган на ситно.



Ако желаете, може да сложите линк към Панирано пиле на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама