Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Панирана ябълка
Панирана ябълка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 ябълки
2 яйца
1 ванилия
щипка сода
100 мл вода
брашно
2 щипки канела
маково семе
пудра захар или мед (по избор)
олио - за пържене
Белим и нарязваме ябълката на кръгчета. Семките също се изрязват. Приготвяме панировката от 2 разбити яйца, содата, канелата, ванилията, вода и брашно до нужната гъстота. Овалваме парчетата ябълка в маково семе, потапяме в панировката и пържим в предварително сгорещено олио. След като се изпържат добре и от двете страни ги изваждаме на попивателна хартия. По желание може да се поръсят с пудра захар или мед.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
От този десерт опитах в Турция и много ми хареса. Предполагам, че и твоите панирани ябалки са много вкусни!
Ако желаете, може да сложите линк към Панирана ябълка
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова