www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 06 Януари 2014

Панирана ябълка

Необходими продукти
2 ябълки
2 яйца
1 ванилия
щипка сода
100 мл вода
брашно
2 щипки канела
маково семе
пудра захар или мед (по избор)
олио - за пържене

Белим и нарязваме ябълката на кръгчета. Семките също се изрязват. Приготвяме панировката от 2 разбити яйца, содата, канелата, ванилията, вода и брашно до нужната гъстота. Овалваме парчетата ябълка в маково семе, потапяме в панировката и пържим в предварително сгорещено олио. След като се изпържат добре и от двете страни ги изваждаме на попивателна хартия. По желание може да се поръсят с пудра захар или мед.