Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Памучна погача
Памучна погача
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Аз я правих с 1/2 кубче прясна мая. В купа слагаме топлото мляко, захарта, няколко с.л. брашно и маята. Разбъркваме и изчакваме няколко минути, за да шупне сместа с маята. Добавяме яйцата, олиото, киселото мляко и солта. Разбиваме много хубаво. В друга купа пресяваме брашното и към него бавно наливаме течната смес, измесваме тесто, което оставяме да втаса около 30 до 45 мин. Оставяме 2 или 3 с.л. от брашното за измесването на тестото. Аз го сложих в топла фурна на 50 градуса, покрито с кърпа. Втасалото тесто преместих върху набрашнен леко плот и измесих с още малко от брашното. Готовото измесено тесто разделяме на 4 части, които разточваме и мажем с омекнало краве масло. Може да се намазват вместо масло с олио. Налагаме корите една след друга омазнени, слагаме в средата чашка за център, режем на 8 триъгълника, които усукваме. Между корите може да поръсим с натрошено сирене и настърган кашкавал. Питката втасва вече оформена около 30 минути или до удвояване на обема. Мажем я с разбъркан с малко олио жълтък и поръсваме със семена. Семената са по желание. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Проверяваме с шиш или клечка за зъби. Аз, (Ники) я пекох 35 минути на 175 градуса. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Памучна погача
От форум:
От друг сайт: