Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Памучна питка
Памучна питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В купа се слага топлото мляко, маята и захарта - изчакваме 2-3 минути. Добавяме яйцата, олиото, кис.мляко и солта, разбиваме хубаво. В друга купа пресяваме брашното и към него бавно наливаме течната смес, измесваме тесто, което оставяме да втаса 30 минути. Разделяме на 4 топчета, които разточваме и мажем с разтопено масло. Налагаме корите една върху друга, слагаме чашка за център, режем на 8 триъгълници, които усукваме. Питката втасва 30 минути, мажем с жълтък и поръсваме със семена. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Памучна питка
От форум:
От друг сайт: