Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Памучна питка
Памучна питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В купа се слага топлото мляко, маята и захарта - изчакваме 2-3 минути. Добавяме яйцата, олиото, кис.мляко и солта, разбиваме хубаво. В друга купа пресяваме брашното и към него бавно наливаме течната смес, измесваме тесто, което оставяме да втаса 30 минути. Разделяме на 4 топчета, които разточваме и мажем с разтопено масло. Налагаме корите една върху друга, слагаме чашка за център, режем на 8 триъгълници, които усукваме. Питката втасва 30 минути, мажем с жълтък и поръсваме със семена. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Памучна питка
От форум:
От друг сайт: