Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Палачинки с праз

Палачинки с праз

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 -3 стръка праз лук
2 -3 червени печени чушки
1 и 1/2 ч.ч.пшеничено брашно
1/2 ч.ч.оризово брашно или нишесте
1 яйце
2 ч.ч. хладка вода
1 ч.л.сол
щипка бял пипер
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Палачинки с праз

Празът се почиства и нарязва на тънки лентички с дължина 5 см., а червените чушки - на тънки жулиени. Смесват се в купа двата вида брашно, яйцето и водата. Консистенцията трябва да бъде, като на рядко палачинково тесто. Пирбавят се празът, чушките и белият пипер и се разбърква.

В голям тиган на умерена температура се сипва един черпак (около 1 чаена чаша) от тестото и се накланя, за да се разтече навсякъде на тънка палачинка. Пече се докато краищата покафенеят. Обръща се и пак се пече по същия наин. Повтаряйте действията докато свърши тестото. Нарязват се хапки и пожелание се гарнират със соев сос.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Супер интересно ми е да ги приготвя!



Ако желаете, може да сложите линк към Палачинки с праз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама