Публикувана от Теодора Николова на 12 Март 2012
![]() | Необходими продукти 2 -3 стръка праз лук 2 -3 червени печени чушки 1 и 1/2 ч.ч.пшеничено брашно 1/2 ч.ч.оризово брашно или нишесте 1 яйце 2 ч.ч. хладка вода 1 ч.л.сол щипка бял пипер олио за пържене |
Празът се почиства и нарязва на тънки лентички с дължина 5 см., а червените чушки - на тънки жулиени. Смесват се в купа двата вида брашно, яйцето и водата. Консистенцията трябва да бъде, като на рядко палачинково тесто. Пирбавят се празът, чушките и белият пипер и се разбърква. В голям тиган на умерена температура се сипва един черпак (около 1 чаена чаша) от тестото и се накланя, за да се разтече навсякъде на тънка палачинка. Пече се докато краищата покафенеят. Обръща се и пак се пече по същия наин. Повтаряйте действията докато свърши тестото. Нарязват се хапки и пожелание се гарнират със соев сос. |