Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Пай с круши
Пай с круши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
4 круши
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
щипка бакпулвер
100 гр. захар за карамел
Разбиват се 3 яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.
Сипваме готовата смес в намазнена тава. Белим крушите и ги режем на тънки парченца на осмини. Редим ги в два кръга върху сместа. Единият по посока на часовниковата стрелка, другият обратен, така че да се получи цвете. Печем в загрята фурна на 180 C на вентилатор, долен и горен реотан. За около 30 минути трябва да е готов пая, проверяваме с шиш.
Докато чакаме да изстине, разтопяваме захарта на котлона - да се получи карамел. Заливаме карамела върху пая. Чакаме да изстине, да попие добре и консумираме. Приятен апетит!
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пай с круши
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова