www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Mariyana Kovacheva на 19 Ноември 2013

Пай с круши

Необходими продукти
3 яйца
4 круши
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
щипка бакпулвер
100 гр. захар за карамел

Разбиват се 3 яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.

Сипваме готовата смес в намазнена тава. Белим крушите и ги режем на тънки парченца на осмини. Редим ги в два кръга върху сместа. Единият по посока на часовниковата стрелка, другият обратен, така че да се получи цвете. Печем в загрята фурна на 180 C на вентилатор, долен и горен реотан. За около 30 минути трябва да е готов пая, проверяваме с шиш.

Докато чакаме да изстине, разтопяваме захарта на котлона - да се получи карамел. Заливаме карамела върху пая. Чакаме да изстине, да попие добре и консумираме. Приятен апетит!