Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Омлет с кренвирш и кашкавал
Омлет с кренвирш и кашкавал
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4-5 яйца
1 кренвирш
100 гр. кашкавал
сол на вкус
олио
Продуктите са за 2 порции
Яйцата се разбиват със солта. В тефлонов тиган се слага олиото. Кренвиршът се нарязва на кръгчета и когато олиото се сгорещи, половината кръгчета се подреждат в тигана. Дръпва се от огъня и се изливат половината яйца. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Когато отдолу се зачерви омлетът, с помощта на шпатула се обръща, за да придобие златиста коричка и от другата страна. Процедурата се повтаря и за втория омлет. Сервира се загънат на две във формата на полуокръжност. Отстрани може да се декорира със зеленчуци, в случая декорацията е с цвете от морков. Отгоре омлетът може да се посоли с шарена сол.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Омлет с кренвирш и кашкавал
От форум:
От друг сайт:
Ирина Владимирова