www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 04 Ноември 2011

Омлет с кренвирш и кашкавал

Необходими продукти
4-5 яйца
1 кренвирш
100 гр. кашкавал
сол на вкус
олио
Продуктите са за 2 порции

Яйцата се разбиват със солта. В тефлонов тиган се слага олиото. Кренвиршът се нарязва на кръгчета и когато олиото се сгорещи, половината кръгчета се подреждат в тигана. Дръпва се от огъня и се изливат половината яйца. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Когато отдолу се зачерви омлетът, с помощта на шпатула се обръща, за да придобие златиста коричка и от другата страна. Процедурата се повтаря и за втория омлет. Сервира се загънат на две във формата на полуокръжност. Отстрани може да се декорира със зеленчуци, в случая декорацията е с цвете от морков. Отгоре омлетът може да се посоли с шарена сол.