Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Охлювчета с лионски салам

Охлювчета с лионски салам

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 6 ч.ч.
прясно мляко - 200 мл
мая - 1 бр.
олио - 100 мл
яйца - 2 бр.
яйца - 1 бр. за намазване
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
подправки - ръсеница
салам - 2 бр. лионски с кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Охлювчета с лионски салам

Пресявам брашното. Разбивам яйцето със солта, добавям олиото. Стоплям прясното мляко и размивам маята със захарта и 1 с.л. брашно. Правя си кладенче в брашното и слагам всички продукти. Замесвам тестото върху набрашнен плот. Нарязвам на шайби лионския салам и леко го изпържвам в горещо олио. Вътре е с кашкавал и придава хубав вкус. Изпържените парчета нарязвам на дребно. Оставям да втаса готовото тесто за 40 мин., завито с кърпа на топло. Разделям го на 12 части. Всяко парче разточвам на овал. Долната част режа на ресни, а в горната слагам парченцата лионски салам по дължина с помощта на лъжичка. Навивам от частта, където са парченцата лионски салам към ресните. Формата е дълга. Навивам го в кръг, като охлюв. Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат още 30 мин. Разбивам 1 яйце. Намазвам с разбитото яйце (с помощта на четка). Поръсвам с ръсеница. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с компот.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Охлювчета с лионски салам


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама