Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Охлювчета с крема сирене

Охлювчета с крема сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 3 ч.ч.
прясно мляко - 100 мл
мая - 1/2 бр.
олио - 50 мл
яйца - 1 бр.
жълтъци - 1 бр. за намазване
захар - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л
сусам или ръсеница
крема сирене - 1/2 пакетче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Охлювчета с крема сирене

Пресявам брашното. Разбивам яйцето със солта, добавям олиото. Стоплям прясното мляко и размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Правя си кладенче в брашното и слагам всички продукти. Замесвам тестото. Доомесвам го върху набрашнен плот. Оставям да втаса готовото тесто за 30 мин., завито. Разделям го на 5. Всяко парче разточвам на овал. Долната част режа на ресни, а в горната слагам крема сирене по дължина с помощта на лъжичка. Навивам от частта, където е крема сиренето към ресните. Формата е дълга и раирана. Навивам го в кръг като охлюв. Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат. Вече втасали, намазвам с жълтък (с помощта на четка), който съм разбила преди това. Поръсвам с ръсеница. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Охлювчета с крема сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама