www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 30 Май 2016

Охлювчета с крема сирене

Необходими продукти
брашно - 3 ч.ч.
прясно мляко - 100 мл
мая - 1/2 бр.
олио - 50 мл
яйца - 1 бр.
жълтъци - 1 бр. за намазване
захар - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л
сусам или ръсеница
крема сирене - 1/2 пакетче

Пресявам брашното. Разбивам яйцето със солта, добавям олиото. Стоплям прясното мляко и размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Правя си кладенче в брашното и слагам всички продукти. Замесвам тестото. Доомесвам го върху набрашнен плот. Оставям да втаса готовото тесто за 30 мин., завито. Разделям го на 5. Всяко парче разточвам на овал. Долната част режа на ресни, а в горната слагам крема сирене по дължина с помощта на лъжичка. Навивам от частта, където е крема сиренето към ресните. Формата е дълга и раирана. Навивам го в кръг като охлюв. Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат. Вече втасали, намазвам с жълтък (с помощта на четка), който съм разбила преди това. Поръсвам с ръсеница. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.